maanantai 29. syyskuuta 2014

Feta-savulohipiiraset



Viikonloppuna oli pienen Anni-kaverini 2-vuotissynttärit. Leivoin sinne kakun lisäksi näitä Suklaapossun blogista löytyneitä feta-savulohipiirasia. Näihin tehtiin rahka-voitaikinakin itse, joka oli minulle aivan uusi kokemus. Se kuitenkin kannatti, sillä maku oli tosi hyvä samoin kuin koostumus! Täytettä voi myös tarpeen mukaan sopivasti vaihdella. Tämä resepti jää ehdottomasti aktiiviseen käyttöön.

n. 30 kpl

Pohjataikina:

250g maitorahkaa
250 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi sekä rahka. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa! Laita valmis taikina jääkaappiin n. 1-2 tunniksi.

Täyte:

675 g lämminsavulohta
250 g fetajuustoa
mustapippuria
2 dl kermaviiliä
2½ dl kermaa
2½ dl maitoa
7 munaa
ruohosipulia

Paloittele kala ja feta sopivan kokoisiksi paloiksi. Silppua ruohosipuli ja sekoita kaikki kermaviilin, kerman, maidon ja munien joukkoon. Lisää mustapippuri.

Kauli rahka-voitaikina ja ota muotilla ympyröitä tai neliöitä tai vain pieniä pallukoita, jotka painelet voideltujen muffinisyvennysten pohjalle ja reunoille. Kauho täytettä syvennyksiin ja paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja renoista tullut kauniin ruskeat. Anna jäähtyä ja tarjoile.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti