Uusi Leivotaan-lehti (5/2014) tipahti postiluukusta keskiviikkona. Ei taas tiennyt mitä reseptiä olisi ensimmäiseksi kokeillut! Raskaan työvikon jälkeen kallistuin lopulta helppoon ja syksyiseen omenareseptiin. Kakku todellakin muistuttaa suklaista mutakakkua koostumukseltaan ja vaniljakastikeen kanssa se maistuu taivaallisen hyvältä.
3 munaa
4½ dl sokeria
200 g sulatettua voita
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1½ rkl vaniljasokeria
2-3 omenaa
Säädä uuni 175 asteeseen. Vatkaa keskenään munat ja sokeri ja lisää sulatettu, lämmin voi. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita sileäksi taikinaksi. Kuori omenat ja raasta ne. Sekoita raaste taikinaan. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavu okaan ja paista n.20-25 minuuttia. Kakun pitää jäädä keskeltä tahmeaksi. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti