maanantai 17. marraskuuta 2014

Päärynäkakku valkosuklaalla ja nougat'lla



Viime viikolla tuli juhlittua synttäreitä ja pienimuotoiset kekkerit (eli hyvä tekosyy leipoa :) vietettiin lauantaina.  Leivotaan-lehdestä (5/2014) kokeilin tätä ylikypsille päärynöille soveltuvaa kuivakakkureseptiä, sillä sain kuin sainkin äidiltä lahjaksi kaksi kuivakakkuvuokaa. Eivätkä olekaan mitä tahansa vuokia, vaan kymmeniä vuosia vanhoja suvun perintövuokia! <3 Niillä kelpaa leipoa ja tämäkin kakku onnistui kokemattomalta kuivakakkuleipurilta tosi hyvin! Päärynä tuo tähän kakkuun mehevyyttä, joten nimestään huolimatta tämä kakku ei ole yhtään kuiva.


3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl luonnonjogurttia
75 g sulatettua voita
1 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 iso kypsä päärynä

Koristelu:

n. 50 g sulatettua valkosuklaata
n. 75 g sulatettua nougat'ta

Säädä uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää leivinjauhe, jogurtti, voi, kardemumma ja jauhot. Sekoita ainekset nopeasti yhteen. Älä sekoita liian kauan, että jauhoihin ei muodostu sitkoa eikä kakku sitkisty. Voitele ja leivitä korppujauhoilla rengaskakkuvuoka. Kuori päärynä ja raasta se karkeaksi. Sekoita raaste taikinaan ja kaavi taikina vuokaan. Paista n. 30-40 minuuttia. Valuta täysin jäähtyneelle kakulle valkosuklaa ja nougat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti