torstai 13. marraskuuta 2014

Suolapähkinä-valkosuklaacookies



Yleensä keksejä tehdessäni teen vanhan tutun reseptini mukaan suklaacookiesseja. Uusimmasta talven Ruoka-Pirkasta (4/2014) löytyi kuitenkin mielenkiintoinen muunnelma cookiesseista, joissa käytettiin tumman suklaan sijaan suolapähkinöitä sekä valkosuklaata. Muokkasin alkuperäistä ohjetta sokerin osalta siten, että korvasin yhden desilitran tavallista sokeria intiaanisokerilla.

Näistä kekseistä tuli tosi hyviä! Vaikka taikina jäi tekovaiheessa aika löysäksi, lopputulos on rapea. Pähkinöistä tulee sopivasti suolaa ja laadukas valkosuklaa maistuu myös hyvin ja pitää koostumuksensa.




32 kpl

100 g (1½ dl) suolapähkinöitä
100 g valkosuklaahippuja tai valkosuklaata palasina
125 g voita
1 dl intiaanisokeria
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Rouhi pähkinät (ja valkosuklaa) karkeiksi. Sekoita ne yhteen ja ota n. 1/3 talteen koristelua varten. Vahdota voi ja sokerit. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon suolapähkinät ja suklaapalat. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita ja asettele ne pellille sopivien välimatkojen päähän toisistaan. Litistä nokareita hieman ja painele koristeeksi sivuun otetut pähkinät ja suklaapalat. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti