tiistai 18. marraskuuta 2014

Minttusuklaamuffinssit



Synttäritarjoilut jatkuvat :) Tein kesteille myös näitä minttusuklaamuffinsseja, jotka löytyivät Leivotaan-lehden syksyn (6/2014) numerosta. Ohje mainosti näitä tahmeiksi, mutta ei näiden tahmeus kyllä mutakakkumuffinsseja päihittänyt. Hyviä olivat kyllä siitä huolimatta.

Muffinsseja tehdessä en tahdo yleensä millään muistaa, että vuokaa ei saa täyttää piri pintaan! Näissäkin muutama ensimmäinen koeversio meni pieleen, kun taikina tulvi yli :P Onneksi oli riittoisa taikina!



noin 10 kpl

100 g tummaa suklaata
3 munaa
2 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl piimää
1 tl piparminttuaromia
1 kl pikakahvia
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
10 After eight -palaa

Koristelu:

3 dl vispikermaa
10 After eight -palaa
mintunlehtiä




Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sulata voi kattilassa. Sekoita mukaan piimä, piparminttuaromi ja kahvi. Sekoita seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaakao ja suola. Kääntele ne muna-piimäseokseen. Kääntele suklaa joukkoon ja jaa taikina vuokiin. Painele muutamaan osaan paloitellut After eight -palat taikinaan. Paista 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja pursota muffineille. Koristele After eighteillä sekä mintunlehdillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti