perjantai 7. marraskuuta 2014

Leilas Chokladcheesecake



Viime viikolla olin pitkään sairaslomalla ja sohvan nurkassa tuli katsottua paljon tallentamiani ruokaohjelmia. Leila leipoo on yksi suosikkiohjelmiani ja sieltä bongasin tämän juustokakun. Ruotsiksi resepti löytyy täältä. Tämä kakku yllätti heti ensimmäisellä leipomiskerralla. Olen toki aiemminkin tehnyt uunitettavia juustokakkuja, mutta tämä ohje on ollut tähän mennessä ehdottomasti paras. Kakku ei edes haljennut päältä ja veitsellä tehdyt kuviot näyttävät hienoilta :) Kahvin maku ei suklaaswirlissä ole kovin voimakas, joten voimakkaamman kahvin maun ystävien kannattaa keittää täytteen kahvinsa extravahvaksi.



Pohja:

400 g digestivekeksejä
200 g voita

Täyte:

600 g Philadelphia-juustoa
2½ dl rahkaa (tai jos asut Ruotsissa, niin Kesellaa)
2 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
4 munaa
1 dl vispikermaa

Chocolate swirl:

150 g tummaa suklaata (mieluusti 60%)
3 rkl espressoa




Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa pohjaa varten keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laske uunin lämpötilaa 140 asteeseen. Sekoita Philadelphia ja rahka kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää sokerit. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja lopuksi vispikerma. Jaa taikina suurin piirtein puoliksi kahteen eri kulhoon. Sulata chocolate swirliä varten tumma suklaa vesihauteessa ja valmista espresso. Sekoita kahvi kuumaan suklaaseen ja lisää sitten suklaa-kahviseos toiseen taikinapuolikkaaseen. Nostele/kaatele vuorotellen sekä vaaleaa että tummaa taikinaa vuokaan limittäin. Tee lopuksi veitsellä pintaan kuvioita, niin kauan, kunnes kuvio miellyttää. Paista n. 1½ tuntia, kunnes täyte on hyytynyt. Oma vuokani päästi ainakin hieman voita läpi, joten varmuudeksi kannattaa laittaa vuoan alle esimerkiksi pelti, jotta säästyy uunin puhdistukselta. Tarjoile jääkaappikylmänä tai haaleana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti