tiistai 2. elokuuta 2016

Marjarahkahyydyke



Tämä resepti tuli omasta päästä sen jälkeen, kun ostin alennusmyynnistä hyydykevuoan. Inspiraatiota tosin sain kesän portugalilaisista leivontalehdistä, joissa näitä hyydykkeitä oli jos jonkinmoisia. Tämäkin resepti on täysin sokeriton. Sitä ei tosin huomaa, sillä marjat ovat niin makeita ja pienikin nokare mascarponea tekee mausta superkermaisen. Hiukan jännitti kumota hyydykettä ja olin varma, etten saisi sitä ehjänä ulos. Vuoka on kuitenkin mitä ilmeisimmin hyvälaatuinen, sillä kumoamisessa ei ollut mitään ongelmia ja pinta pysyi nättinä tarjoilulautasellakin.




6 liivatelehteä
1 prk maitorahkaa (laitoin Valion pehmeän täyteläistä)
3 dl kermaa
1/2 tl vanilja-aromia
n. 50 g mascarpone-juustoa
n. 8-10 pakastemansikkaa
n. 1 1/2 dl mustikoita

koristeluun marjoja




Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mansikoita kattilassa liedellä pienellä lämmöllä, kunnes ne ovat hilloutuneet. Sulata pehmenneet liivatelehdet mansikkasoseeseen ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vanilja, rahka sekä mascarpone-juusto. Sekoita lopuksi rahka-kermaseokseen mansikkasose sekä mustikat nuolijalla käännellen. Kaada seos hyydykevuokaan ja anna hyytyä kylmässä ainakin vuorokauden yli. Hyydykkeen voi myös pakastaa. Ennen tarjoilua kasta vuoka kuumaan veteen n. minuutin ajaksi ja kumoa. Omasta teflon-vuoasta hyydyke tuli ulos tosi siististi ilman ongelmia. Koristele marjoilla ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti