Bataattikeitto tarvitsi illalliselle kaveriksi leipää. Leipää leipoessani yritän yleensä aina kokeilla jotakin uutta reseptiä tai tuunata vanhaa jollakin tavalla. Tämä resepti on kotoisin
Valkotippurin blogista. Kuivatut yrtit tuovat sämpylöihin kivaa makua ja oliiviöljyvoitelu puolestaan rapean kuoren. Sämpylät sopivat oikein hyvin miedon kasviskeiton kanssa ja ovat tietysti parhaimmillaan uunituoreina.
10-15 kpl
4 dl vettä
1 dl piimää (tai viiliä tai turkkilaista jogurttia)
25 g tuorehiivaa
1 1/2 rkl haluamaasi siirappia
1 rkl kuivattua basilikaa
1/2 rkl suolaa
1 dl vehnäleseitä
3 dl sämpyläjauhoja
8-10 dl vehnäjauhoja
loraus rypsiöljyä
oliiviöljyä
Lämmitä vesi ja piimä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja liuota vesi-piimäsekoitukseen. Sekoita mukaan mausteet, leseet sekä sämpyläjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja lorauta sekaan lopuksi rypsiöljy. Vaivaa taikinaa ja anna kohota n. puoli tuntia. Pyörittele kohonneesta taikinasta 10-15 sämpylää ja kohota vielä 10 minuuttia. Tee kohonneisiin sämpylöihiin terävällä veitsellä viillot ja voitele oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin ruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti