Goji-suklaan kanssa en tiennyt yhtään, mitä odottaa. Toki ainesosat kuulostivat hyviltä, mutta tämän tapaista herkkua en ollut koskaan aiemmin leiponut. Valmistus oli tosi helppoa. Voit itse valita, minkä kokoisiin astioihin suklaata teet. Mitä pienempi astia, sitä paksumpaa suklaasta tulee.
1 isohko levy
1-2 dl Goji-marjoja tai muita kuivattuja marjoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl pähkinöitä (laitoin hassel- ja cashew-pähkinöitä)
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä tai kaakaovoita sulatettuna (laitoin 1/2 dl kumpaakin)
2 rkl hunajaa tai karppisokeria
Kuorrute:
125 g tummaa (sokeritonta) suklaata
1 rkl kookosöljyä sulatettuna
Liota pähkinöitä vähintään kaksi tuntia ja huuhtele ne huolellisesti juoksevan veden alla. Sulata kookosöljy ja/tai kaakaovoi vesihauteessa ja anna jäähtyä. Murskaa pähkinät esim. tehosekoittimessa. Sekoita sitten pähkinät, marjat, mantelijauhot, kaakaojauhe, kookosöljy ja/tai kaakaovoi sekä makeutus keskenään kulhossa. Lusikoi massa esim. leivinpaperoidun piirakkavuoan pohjalle. Mitä isompi astia, sitä ohuemmaksi suklaan saa - jos haluaa :P
Sulata kuorrutetta varten suklaa ja kookosöljy yhdessä ja kaada pohjan päälle. Ripottele halutessasi marjoja koristeeksi. Anna suklaan jähmettyä pakastimessa noin kahden tunnin ajan. Leikkaa valmis jähmettynyt suklaa paloiksi ja nauti! Suklaata säilytetään jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti