maanantai 13. maaliskuuta 2017

Goji-suklaa





Tämän suklaan reseptin tallensin jo joulukuussa Kutsu vapauteen -blogista, mutta en sitten ehtinytkään tehdä jouluksi. Hiihtolomalla aikaa onneksi oli ja pääsin viimein testaamaan reseptiä.

Goji-suklaan kanssa en tiennyt yhtään, mitä odottaa. Toki ainesosat kuulostivat hyviltä, mutta tämän tapaista herkkua en ollut koskaan aiemmin leiponut. Valmistus oli tosi helppoa. Voit itse valita, minkä kokoisiin astioihin suklaata teet. Mitä pienempi astia, sitä paksumpaa suklaasta tulee.




Valmis suklaa oli näin sokerittomalle syöjälle makea ja kiva yhdistelmä alaosan marjaisan sitkeää ja yläosan loksahtelevaa suklaakerrosta. Itse söin suklaata kahvin kanssa ja kyllä maistui! Marjat voi halutessaan vaihtaa myös pähkinöihin. Ja mikäpä jottei voisi tehdä vaikka isomman massan kerralla, jakaa sitä pienempiin osiin ja maustaa eri tavoin!




1 isohko levy

1-2 dl Goji-marjoja tai muita kuivattuja marjoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl pähkinöitä (laitoin hassel- ja cashew-pähkinöitä)
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl kookosöljyä tai kaakaovoita sulatettuna (laitoin 1/2 dl kumpaakin)
2 rkl hunajaa tai karppisokeria

Kuorrute:

125 g tummaa (sokeritonta) suklaata
1 rkl kookosöljyä sulatettuna

Liota pähkinöitä vähintään kaksi tuntia ja huuhtele ne huolellisesti juoksevan veden alla. Sulata kookosöljy ja/tai kaakaovoi vesihauteessa ja anna jäähtyä. Murskaa pähkinät esim. tehosekoittimessa. Sekoita sitten pähkinät, marjat, mantelijauhot, kaakaojauhe, kookosöljy ja/tai kaakaovoi sekä makeutus keskenään kulhossa. Lusikoi massa esim. leivinpaperoidun piirakkavuoan pohjalle. Mitä isompi astia, sitä ohuemmaksi suklaan saa - jos haluaa :P

Sulata kuorrutetta varten suklaa ja kookosöljy yhdessä ja kaada pohjan päälle. Ripottele halutessasi marjoja koristeeksi. Anna suklaan jähmettyä pakastimessa noin kahden tunnin ajan. Leikkaa valmis jähmettynyt suklaa paloiksi ja nauti! Suklaata säilytetään jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti