maanantai 27. helmikuuta 2017

Mokka-banaanileipä





Hedelmäkorista löytyi taas kerran tummuneita banaaneja ja jotakin niistä_oli_leivottava. Selasin nettiä ja löysin tämän mielenkiintoisen ilman valkoista sokeria valmistuvan kahvikakun reseptin Tutti-dolcin sivuilta. Siihen tulee kahta lempiraaka-ainettani leivonnassa eli kahvia ja banaania. Resepti on yksinkertainen ja ainekset löytyvät helposti valmiina leivontakaapin perustarpeista.




Brittiohjeelle tyypillisesti mitat olivat kahvikuppeina, mutta "käänsin" ne valmiiksi myös desilitroiksi. Tämän kakun kanssa mikään muu ei voi mennä pieleen, kuin paistoaika. Mikäli haluat kostean ja mehevän kakun, älä paista liikaa. Kakkua on hyvä vilkuilla jo ennenaikaisesti.

Kuten kahvikakut yleensä, tämäkin vain paranee ajan kanssa. Erityisen herkullista kakku oli maitokahvin kaverina kahvipöydässä :) Suosittelen!





1 kahvikakku (n. 12 palaa)

1 1/2 kkp (2 1/4 dl) vehnäjauhoja
1/4 kkp (1/2 dl) kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 kypsää banaania muussattuna
2/3 kkp (1 dl) hunajaa
1/4 kkp (1/2 dl) kookosöljyä sulatettuna
1/2 kkp (3/4 dl) maitoa
1 muna
1 1/2 rkl vanilja-aromia
2 rkl vahvaa kahvia
1/3 kkp (1/2 dl) kaakaonibsejä

koristeluun 3 rkl kaakaonibsejä




Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää muussattu banaani, hunaja, kookosöljy, maito ja muna, vanilja-aromi sekä kahvi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kääntele kaakaonibsit mukaan loppuvaiheessa. Kaada taikina leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 10 x 18 cm) ja ripottele loput kaakaonibsit päälle. Paista kakkua 175 asteessa 60-70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla jon. 50 minuutin kohdalla; oma uunini on esim. niin tehokas, että kakku oli valmis jo ennen tunnin täyttymistä. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se sitten varovasti. Tarjoile kahvipöydässä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti