sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Cheesecake de limão - Sitruunajuustokakku



Tätä kakkua tein jo jokin aika sitten tammikuussa. On vain jäänyt postaamatta. Kakku oli uuden vuoden tervehdys työpaikalleni, jossa tunnetusti kaikki kahvipöydälle laskettu häviää minuuteissa, korkeintaan parissa tunnissa parempiin suihin. Resepti on portugalilaisesta leivontalehdestä Bolos - Pastelaria&Padaria, jonka ostin matkalukemiseksi joululomareissulla.

Tämän kakun erikoisuus on kondensoitu maito. Tästä syystä täytteeseen ei lisätä ollenkaan enempää sokeria. Itse en kakkua päässyt maistamaan, mutta työkaverit kehuivat ja toivoivat reseptiä blogiin. Tässäpä se, olkaa hyvä :)




Pohja:

200 g Digestive-keksejä
100 g margariinia

Täyte:

2 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1 sitruunan kuori ja mehu

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka kylmään siksi ajaksi, kun valmistat täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuustoa ja lisää mukaan sitruunan kuori sekä kondensoitu maito. Sulata liivatelehdet sitruunamehuun ja anna jäähtyä hieman. Sillä aikaa ehdit vaahdottaa kerman vaahdoksi. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen ja lopuksi vaahdotettu kerma. Ota vuoka jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Tasoita täyte ja kopauttele vuokaa pöytää vasten poistaaksesi ilmakuplat. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti