perjantai 24. helmikuuta 2017

Vegaaniset, sokerittomat ja gluteenittomat suklaabrowniet





Tähän reseptiin törmäsin instagramia selatessani. Yummybaker oli leiponut näitä browniesseja ja ne näyttivät niin herkullisilta, että oli pakko itsekin kokeilla! Sopivasti sain hiihtolomavieraitakin Englannista asti koemaistamaan.

Nämä browniessit on superhelppo valmistaa. Sokerin sijasta makeutta tuovat hedelmät ja siirappi. Jos haluaa vallan lopputuloksen ilman valkoista sokeria, voi tumman suklaankin ostaa sokerittomana tai xylitolilla maustettuna. Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika on 20 minuuttia, mutta omalle uunilleni se on aivan liian pitkä aika. Pakko myöntää, että browniessini pääsivät nyt hieman kuivahtamaan. Muista siis tarkkailla piirasta jo hyvissä ajoin, ettei käy köpelösti. Kuivia tai ei, maku oli silti hyvä ja varsinkin kermavaahdon kera nautittuna oikein herkullinen.




4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 tl vaniljajauhetta
3 tl psylliumia
5 rkl kaakaojauhetta
1 kypsä banaani tai persimon
2 dl suodatinkahvia
1 dl makeuttamatonta pähkinävoita
3/4 dl agave- tai vaahterasiirappia
125 g rouhittua tummaa suklaata (sokeritonta)

Sekoita keskenään kuivat aineet. Soseuta banaani tai persimon. Yhdistä kattilassa banaani- tai persimonsose, kahvi, pähkinävoi ja siirappi. Lämmitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja pähkinävoi sulanut. Kaada märkä kahviseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Vuoraa n. 35 x 25cm piirakkavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa enintään 20 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei piiras kuivu! Anna jäähtyä, leikkaa neliöiksi ja tarjoile kermavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti