25 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä maitoa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl rapsiöljyä
1/2 dl vaaleaa siirappia
125 g hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
9-10 dl vehnäjauhoja
Vaivaa taikina läpi kohottamisen jälkeen ja jaa taikina kahtia (itselläni oli kaksi erikokoista vuokaa, joten toisesta taikinapalasta tuli pikkaisen suurempi, kuin toisesta). Muotoile taikinapaloista limppuja ja asettele ne leivinpaperoituihin, n. 1 1/2 litran vetoisiin vuokiin. Viillä terävällä veitsellä viiltoja leipiin ja anna kohota vuoissa puolisen tuntia. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja nosta vuoat alimmalle tasolle samalla laskien lämpöä 200 asteeseen. Paista n. 35 minuuttia ja peitä leivät tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna limppujen jäähtyä vuoissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti