torstai 23. helmikuuta 2017

Jättiläismokkapalat



Tämä mokkapalaresepti on äidiltäni ja tämä ei olekaan mikä tahansa resepti. Näistä mokkapaloista tulee jättiläiskokoisia! Ainesosat ovat perinteiset kuorrutusta myöten, mutta mokkapalat pitää vain muistaa paistaa tarpeeksi syvällä pellillä. Muuten tulvii yli. Näitä mokkapaloja ovat koemaistaneet eri ikäiset lapset neljästä vuodesta yhteentoista vuoteen saakka. Kaikille on maistunut!




1 pellillinen

6 munaa
6 dl sokeria
8 dl jauhoja
6 tl leivinjauhetta
6 tl vaniljasokeria
6 rkl kaakaojauhetta
300 g sulatettua margariinia
3 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi margariini ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperoidulle uunipannulle (syvempi, kuin tavallinen uunipelti) ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia.

Kuorrutus:

250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
100 g sulatettua margariinia

nonparelleja

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä tortun päälle. Ripottele päälle halutessasi nonparelleja ja anna jäähtyä. Leikkaa neliöiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti