lauantai 18. helmikuuta 2017

Myslipatukat





Pääsin tällä viikolla vierailulle Haltian luontokouluun. Metsäretkelle tarvittiin mukaan ravitsevia eväitä ja kokeilin retkeä varten näitä Alexander Trivedin kehittämiä myslipatukoita blogista Aitoa arkiruokaa. Alkuperäisessä ohjeessa nesteenä käytetään kikherneiden liotuslientä aquafabaa, mutta minä korvasin sen mantelimaidolla. Nesteenä voi käyttää myös mehua tai muita kasvimaitoja. Kivan reseptistä tekee lisäksi se, että pähkinöitä ja siemeniä sekä mausteita voi vaihdella mielensä mukaan miten haluaa. Patukoita ei tarvitse voidella öljyllä ennen paistamista, jos ei halua, mutta pientä väriä öljy kyllä patukoille antaa.




Myslipatukat toimivat loistavasi Nuuksion metsissä välipalana. Hunaja tekee rakenteesta hieman sitkeän, joten jos haluaa rouskuvia ja rapeita patukoita, voi hunajan jättää pois. Näillä mausteilla patukat maistuivat nyt pääasiassa kanelilta, mutta ensi kerralla aion kokeilla joillain muilla mausteilla, esim. kuivatuilla marjoilla tai miksei jopa kaakaonibseillä. Tämä helppotekoisten ja terveellisten välipalapatukoiden resepti kannattaa ehdottomasti laittaa korvan taakse!




7-9 kpl

1 dl mantelimaitoa
1 dl kookossokeria
loraus hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitä
1/2 dl kurpitsansiemeniä tai muita siemeniä
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta

(auringonkukkaöljyä voiteluun)
(sormisuolaa koristeluun)




Kiehauta kattilassa mantelimaito, kookossokeri, hunaja ja mausteet. Sekoita muut aineet kulhossa. Kun neste on kiehahtanut, kaada se kuumana kuivien aineiden päälle ja sekoita huolella. Anna jäähtyä ja turvota n. 30 minuuttia. Muotoile sen jälkeen taikinasta käsillä seisemästä yhdeksään patukkaa. Voitele patukat halutessasi auringonkukkaöljyllä ja ripottele päälle hieman sormisuolaa. Paista patukoita 160 asteessa 15-25 minuuttia. Anna patukoiden jäähtyä ja pakkaa sitten mukaan välipalaksi tai vaikkapa retkelle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti