10 kpl
25 g hiivaa
2 dl huoneenlämpöistä kermaviiliä
1 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
(1/2 dl lämmintä vettä)
100 g karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
voiteluun vettä
koristeluun kurpitsansiemeniä
Murenna hiiva kulhoon ja sekoita se kermaviiliin. Lisää hunaja, öljy ja suola. Sekoita melkein kaikki jauhot mukaan ja työstä kiinteäksi taikinaksi. Lisää taikinaan kaurahiutaleet ja tarvittaessa lämmintä vettä, jos taikina vaikuttaa kuivalta. Lisää lopuksi kesäkurpitsaraaste. Anna taikinan kohota noin tunnin ajan liinan alla. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja anna vielä kohota puolisn tuntia pellillä liinan alla. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti