Tämä Pinterestistä löytynyt resepti sisältää lempijauhojani mantelijauhoja, joten piiras on myös siis gluteeniton. Mantelijauhoista valmistetut leivonnaiset ovat mielestäni aina tosi makoisia ja makua on enemmän, kuin vaikkapa gluteenittomilla jauhoilla leipoessa. Tästä reseptistä saa helposti myös sokerittoman version soveltamalla makeutusaineita maun ja tarkoituksen mukaan.
Piiras oli ehdottomasti yksi parhaimman makuisista vegaanisista leivoksista, joita olen leiponut. Myös koostumus oli mieluinen eikä esimerkiksi millään tavoin hajoava. Hyvin maistui koemaistajaraadille!
3 dl mantelijauhoja
2 rkl kookosöljyä
1 rkl vanilja-aromia
1 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Vadelmatäyte:
3 dl jäisiä vadelmia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl vaahterasiirappia (tai ei-vegaanisessa, sokerittomassa versiossa hunajaa)
ripaus sitruunankuorta
1 rkl chiasiemeniä
Muruseos:
1 1/2 dl saksanpähkinöitä
3/4 dl kookoshiutaleita
2 rkl kookossokeria
1 rkl kookosöljyä
1/4 tl suolaa
Aloita vadelmatäytteestä. Mittaa vadelmat, sitruunamehu, siirappi/hunaja ja sitruunan kuori pieneen kattilaan. Kiehauta, jonka jälkeen laske lämpöä ja anna hillon porista hiljalleen noin 5 minuuttia. Muussaa vadelmat keittäessäsi hilloa. Ota sitten kattila pois liedeltä ja lisää chiasiemenet. Kun hillo on jäähtynyt, siirrä se kylmään noin tunniksi. Hillon voi tehdä myös etukäteen valmiiksi jääkaappiin, esim. edellisenä päivänä.
Kuumenna uuni 175 asteeseen, ja valmista uunin kuumentuessa pohja. Sulata kookosöljy ja lisää muut aineet mukaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä leivinpaperoidun neliön mallisen vuoan (n. 20x20 cm) pohjalle ohueksi pohjaksi. Paista pohjaa n.13 minuutin ajan tai kunnes se on kauniin ruskea. Valmista pohjan ollessa uunissa muruseos: Mittaa kaikki muruseoksen ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes se on murumaista.
Kokoa lopuksi piiras: levitä vadelmahillo pohjalle ja murustele muruseos päälle. Paista vielä n. 15 minuutin ajan 175 asteessa. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti