tiistai 28. marraskuuta 2017

Mokkasuklaapallot



Nämä mokkasuklaapallot ovat luottoherkkuni äkilliseen suklaan ja kahvin nälkään. Resepti on Leivotaan-lehdestä (2/2017). Olen leiponut näitä pallukoita mm. piknikevääksi sekä brunsseille. Mokkasuklaapallot on muuten tosi helppo valmistaa, kunhan muistaa, että kahvi on jäähdytetty ennen lisäämistä taikinaan. Jos kahvi on liian kuumaa, taikinamassasta tulee liian löysää eikä palloja ole silloin helppo pyöritellä. Resepti on gluteeniton ja maidottoman siitä saa myös helposti käyttämällä voin sijaan muuta kasvirasvaa sekä maidotonta suklaata.




n. 20 kpl

1 dl cashewpähkinöitä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
70 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl sokeria
1/2 dl ruokosokeria
2 rkl kylmää vahvaa kahvia
1 tl pikakahvijauhetta

Kuorrute ja koristelu:

100 g tummaa suklaata
(n. 20 kahvipapua)

Laita pähkinät monitoimikoneeseen ja hienonna ne veitsiterällä. Lisää mukaan muut ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta sileitä palloja (n. 15g/kpl). Laita pallot vadille ja nosta jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kunnes teet kuorrutteen. Itse laitoin varmuudeksi pallojen alle leivinpaperin.






Sulata kuorrutetta varten suklaavesihauteessa. Anna vähän jäähtyä. Ota pallot jääkaapista ja dippaa tai levitä lusikalla pallojen päälle sulaa suklaata. Koristele halutessasi kahvipavuilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti