lauantai 20. tammikuuta 2018

Gluteeniton mutakakku mascarponevaahdolla



Eilen oli nimipäiväni ja toki sen kunniaksi pitää aina kakku leipoa! Vuosi sitten kokeilin yhden vuoden ajan sokeritonta elämää. Ihmiskokeen jälkeen aloin kuitenkin syömään taas ihan normaalisti sokeria sisältäviä elintarvikkeita ja kakkuja. Tässä taannoin katsoin valokuvia ihmiskoeajaltani ja huomasin, miten iho näytti paljon paremmalta tuolloin. Jotenkin tuli ikävä niitä aikoja, kun ”pakotettuna” söi ns. puhtaasti ja tuli leivottuakin kaikkea uutta ilman valkoista sokeria.






Tammikuu on uuden vuoden lupausten aikaa ja liekö inspiraatiota muista terveyteen liittyvistä uuden vuoden lupauksistani, halusin alkaa kokeilemaan jälleen hiukan vähäsokerisempaa elämää. Näin ollen nimpparikakkunikin sai luvan olla vailla valkoista sokeria. Gluteeniton siitä tuli kaupanpäälliseksi.

Ohje on peräisin uusimmasta Maku-lehdestä, jossa Tuulia-blogin Tuulia jakoi tämän ihastuttavan mutakakkureseptinsä. Alkuperäinen ohje on lisäksi maidoton, mutta itse kun käytän maitotuotteita, sovelsin kuorrutetta maitotytölle sopivaksi. Lisäksi laitoin mukaan ripauksen suolaa ja korvasin hunajan xylitolilla.




Kakkua ei turhaan ylistetty lehdessä, sillä niin hyvää se oli! Koostumus on todella mehukas ja mehevöityy jääkaapissa vieläkin enemmän, jos malttaa odottaa seuraavaan päivään. Tästä tuli kertaheitolla suosikkikakkuni, jota kelpaa tehdä myöhemminkin! :P




Mutakakku:

2 ruskeapilkullista banaania
4 munaa
10 tuoretta taatelia
1 dl raakakaakaojauhetta tai tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Mascarponevaahto:

2 dl kuohukermaa
2 rkl mascarponejuustoa
2 rkl raakakaakaojauhetta tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl xylitolia

sokeritonta tummaa suklaata koristeluun

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko banaanit ja laita ne munien kanssa tehosekoittimeen. Poista taateleista kivet ja lisää kaikki loput ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Leivinpaperoi (ja voitele kookosöljyllä) pienempi, halkaisijaltaan n. 16-20 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä kosteaksi sisältä, joten älä paista liikaa. Anna kakun jäähtyä kokonaan.

Vatkaa kuohukerma ja lisää mascarponejuusto, kaakaojauhe ja xylitoli. Sekoita tasaiseksi ja levitä rouheasti jäähtyneen kakun päälle. Vuole veitsellä tummasta suklaasta lastuja ja koristele pinta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti