sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Ruissihti-perunakakkarat





Tykkään tosi paljon leivistä, joihin tulee perunaa. Perunarieska tai -limppu ovat ihan ykkössuosikkejani. Niinpä innostun aina, jos näen jossain uuden leipäreseptin, johon tulee perunaa. Leivotaan-lehdessä (1/2016) oli tällainen ohje, jota testasin viime viikonloppuna. Oli todella hyvää ja maistui herkulliselta myös paahdettuna. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!






4 kpl

50 g hiivaa
6 dl kädenlämpöistä maitoa
2 tl suolaa
1/2 dl vaaleaa siirappia (laitoin agavea)
50 g huoneenlämpöistä voita
225 g (n. 3 kpl) keitettyä perunaa raastettuna
5 dl ruissihtijauhoja
8-9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva maitoon. Lisää suola, siirappi, voi, perunaraaste ja jauhot vähitellen. Sekoita notkeaksi taikinaksi ja vaivaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla 50-60 minuuttia.




Vaivaa kohonnut taikina läpi jauhotetulla alustalla. Jaa neljään osaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle leivinpaperin päälle. Litistä pallot jauhotetuilla käsillä pyöreiksi kakuiksi (halkaisija 20 cm). Stanssaa esim. snapsilasilla keskelle reiät (halkaisija n. 4 cm) ja pistele leivät haarukalla. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti