keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Lemon Turmeric Energy Balls



Terveisiä sairasvuoteelta! Tämän vuoden eka postaus tulee poikkeuksellisesti sairaslomalta. Itse vuodenvaihde sujui kyllä mukavasti katsellen mahtavaa ilotulitusta Maltan pääkaupungissa Vallettassa, mutta kotiinviemisiksi tarttuikin sitten mukaan influenssa. Nyt ollaan onneksi jo toipumaan päin, mutta eipä muuten naurattanut viikko sitten matkata lentokoneessa kuutisen tuntia korkeassa kuumeessa! :O

Kuume vetää ihmeen veteläksi eikä tuolloin pieni lisäenergiabuusti ole pahitteeksi. Näistä sitruunaisista, kurkumalla maustetuista energiapalloista sitä saa! Resepti on kotoisin Natalie’s Happy Health -sivustolta.




Testailin näitä palleroita ekaa kertaa jo ennen joulua. Pallukat soveltuvat erinomaisesti esim. aamupalalle tai välipalaksi sellaisenaan. Mikä parasta, ne ovat myös gluteenittomia ja vegaaneja eivätkä sisällä yhtään valkoista sokeria. Maku on todella sitruunainen, sen sijaan kurkumasta tulee lähinnä keltaista väriä - ei niinkään voimakasta makua.

Näillä eväillä energiaa ja hyvää oloa uuteen vuoteen! Olkoon vuosi 2018 täynnä herkullisia reseptejä ja mahtavia makuelämyksiä!





n. 20 kpl

12 medjool-taatelia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl manteleita
1 rkl chiasiemeniä
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
1 tl vanilja-aromia
1 tl kurkumaa jauhettuna
3/4 dl kookoshiutaleita







Poista taateleista kivet ja liota taateleita kuumassa vedessä 5-10 minuutin ajan. Kun ne ovat pehmenneet, valuta taateleista vesi (säästä se) ja kaada monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset kookoshiutaleita lukuunottamatta ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jos taikina on liian kuivaa, lisää ruokalusikallinen taateleista säästettyä vettä. Nostele teelusikalla taikinasta nokareita ja pyörittele kämmenien välissä palloiksi. Pyöritä vielä sen jälkeen pallot kookoshiutaleissa. Säilytä pallot ilmatiiviissä rasiassa viileässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti