Aika usein raakakakkuihin tulee kookosöljyä, jotta koostumus olisi kiinteä ja kakku pysyisi kasassa. Omasta mielestäni suklaaraakakakuissa kookoksen maku tulee ehkä liikaakin läpi, enkä siksi suosi niin paljoa kookosöljyä suklaaleivoksissa. Tähän kakkuun ei kookosöljyä tule (eikä muuten kaakaovoitakaan). Kakku jäädytetään pakastimessa ja otetaan huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua. Jos herkutteluhetki venyy pidemmäksi, kannattaa kakku laittaa välillä kylmään, ettei se pehmene liikaa huoneenlämmössä.
310 g mantelilastuja
3 rkl raakakaakaojauhetta
4 1/2 rkl agavesiirappia
ripaus merisuolaa
Täyte:
3 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
1/2 dl mantelilastuja tai 2 rkl mantelivoita
1/2 dl sitruunamehua
1 dl agave- tai vaahterasiirappia
1 rkl vaniljauutetta tai -jauhetta
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä + 1 dl vegaanista nutellaa (tai muuta vegaanista suklaalevitettä, esim. Rawmion Chocolate Almond Butter)
koristeluun 1/2-1 dl manteleita sekä kaakaonibsejä
Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele leivinpaperoidun neliövuoan (n. 20x20 cm) pohjalle.
Mittaa täytteen ainekset vettä ja nutellaa lukuunottamatta tehosekoittimeen tai blenderiin. Sekoita tasaiseksi, kaada ja tasoita pohjataikinan päälle. Lämmitä nutellaa hieman esim. mikrossa niin, että se muuttuu pehmeämmäksi. Notkista pehmennyttä nutellaa vedellä ja sekoita levite tasaiseksi. Tipauttele cashew-täytteen päälle teelusikallisia nutellaa ja marmoroi pintaan terävällä veitsellä kuvioita. Ripottele vielä lopuksi päälle manteleita ja kaakaonibsejä makusi mukaan ja pakasta kakku. Anna kakun olla pakkasessa yön yli ja ota se huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoilua. Leikkaa pieniä palasia ja nauti!
Nam mitä herkkuja jälleen! ♥
VastaaPoista