Leivotaan-lehdestä (6/2017) löytyi onneksi juuri sopiva resepti. Tämä paistettu keksijuustokakku oli yksi lehden nopeat ja helpot -kategorian ohjeista. Kakun onnistuu tekemään yhden kulhon taktiikalla ja se on myös helppo muuntaa gluteenittomaksi vaihtamalla keksit gluteenittomiin. Keksejä murskatessa kannattaa malttaa mielensä ja jättää murska aika rouheaksi, jotta täytteen tekstuuri ei muutu liian siloiseksi. Itse murskasin nyt turhankin vahvalla kädellä ja kakun pinnasta tuli omasta mielestäni turhan tasainen.
Kun raaka-aineina on tuorejuustoa, ranskankermaa ja suklaakeksejä, ei lopputulos voi olla kuin herkullinen :P Juustokakku maistui hyvin työkavereille ja oli itse asiassa syöty loppuun jo toiseen kahvitaukoon mennessä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Pohja:
175 g suklaatäytekeksejä
50 g voita
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin Philadelphiaa)
150 g ranskankermaa
1 tl vaniljatahnaa tai 2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl sokeria
2 rkl maizenaa
4 munaa
175 g suklaatäytekeksejä
Murskaa karkeasti täytettä varten tulevat keksit (ei yhtä hienoksi, kuin pohjaa varten). Sekoita isossa kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, vanilja, sokeri ja maizena. Lisää munat yksitellen, välillä aina vatkaten. Kääntele lopuksi suurin osa murskatuista kekseistä joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele loput suklaakekseistä pinnalle ja paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku kypsymään jälkilämmölle vielä tunniksi. Anna kakun jäähtyä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele vielä halutessasi esim. suklaalastuilla tai tomusokerilla.
NAM! Ihan täydellinen juustokakku varmasti :)
VastaaPoistaJoo! Helppoa ja hyvää :)
Poista