sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Cheesecake de chocolate e café - Suklainen mokkajuustokakku





Tätä ihanaa suklaakakkua leivoin helmikuun puolivälissä mieheni synttäreille. Resepti on herkullisesta suklaareseptikirjasta Um ano de chocolate (Odete Estevão), jonka sain joululahjaksi muutama vuosi sitten.

Tämä juustokakku valmistuu ilman liivatetta ja on tuhdin täyteläinen. Kahvi maistuu voimakkaasti täytteessä, joka olikin meidän synttärisankarin toive. Helppotekoinen ja taatusti maistuva kakku!




Pohja:

150 g suklaakeksejä (esim. cookie)
60 g sulatettua voita

Täyte:

240 g tummaa suklaata (64%)
300 g tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
1/2 dl muscovadosokeria
60 ml kahvia
1 tl kahviaromia
100 g suklaakeksjä

koristeluun kaakaojauhetta

Murskaa pohjaa varten keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa tasaiseksi. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 15-18 cm) pohjalle ja siirrä odottamaan kylmään täytteen valmistumista.

Sulata täytteen suklaa vesihauteessa. Murskaa keksejä pienemmiksi, mutta ei ihan pieneksi muruksi. Sekaan saa jäädä isompiakin palasia. Sekoita sokeri lämpimään kahviin. Notkista tuorejuusto ja sekoita sen sekaan sula suklaa, kahvi, kahviaromi sekä keksinpalaset. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä pakkasessa mieluiten seuraavaan päivään. Ota kakku parisen tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja irrota hieman lämmenneen kakun ympäriltä vuoka. Koristele kaakaojauheella ja tarjoile. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti