sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vegaaniset mokka-minijuustokakut

Näitä minijuustokakkuja tuli tehtyä jo muutama viikko sitten, kun haasteena oli toteuttaa gluteeniton ja laktoositon brunssi. Resepti kahvinmakuisiin pieniin leivoksiin löytyi The Loopy Whiskin blogista, joka muuten sisältää paljon muutakin hyvää vegaanista herkkua!

Olen aiemmissakin raakakakkupostauksissani maininnt, että kookosöljyn maku suklaaleivoksissa ei ole lempparini. Se tulee jotenkin läpi eikä kaakao maistu sitten enää niin vahvasti. Näinpä tulin jälleen valinneeksi raakakakkureseptin ilman kookosta.
Nämä minijuustokakut hyydytetään pakkasessa. Vaikka kerroksien kanssa leipomiseen kuluukin useampi hyydytyskerta, ei kokonaisuudessaan tekeminen ole kuitenkaan vaikeaa. Haastavinta on ruokapöydässä, jos kakut ovat liian pitkän aikaa huoneenlämmössä. Koska hyytymiseen ei ole käytetty esim. sitä kookosöljyä tai vaikka kaakaovoita, ne alkavat sulaa varsin pian. Kannattaakin ottaa tarjolle vain määräseltään kakkuja kerralla.


13 kpl

Pohja:

1 dl cashewpähkinöitä
4 dl manteleita
1 dl vaahterasiirappia

Mokkatäyte:

3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2-4 tl pikakahvijauhetta
2-4 tl vettä
4 rkl vaahterasiirappia
4 rkl mantelimaitoa

Suklaatäyte:

3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kaakaojauhetta
5 rkl vaahterasiirappia
10 rkl mantelimaitoa

Aloita pohjataikinasta: Mittaa cashewpähkinät ja mantelit tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on murumaista. Sekoita vaahterasiirappia joukkoon, kunnes seos on kiinteää. Vuoraa muffinipelti joko leivinpaperisuikaleilla tai käytä silikonisia muffinivuokia. Painele tiukkaan pari ruokalusikallista taikinaa pohjalle. Jos taikina tarttuu sormiin, kastele käsiä vedellä. Jos haluat tehdä pohjataikinasta pieniä palloja koristeiksi, ota muutama lusikallinen syrjään ennen pohjataikinan lusikoimista. Laita pohjat ja koristepallot pakkaseen odottamaan täytteitä.

Tee seuraavaksi mokkatäyte: Mittaa kaikki mokkatäytteen ainekset tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi massaksi. Jaa täytettä tasaisesti pakkasesta otettujen pohjien päälle. Kopauta peltiä pöytää vasten, jotta täyte asettuu tasaisesti. Siirrä pelti jälleen pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi.

Tee lopuksi suklaatäyte mittaamalla kaikki suklaatäytteen ainekset tehosekoittimeen ja hurauttamalla täyte tasaiseksi. Lusikoi noin 1-2 ruokalusikallista suklaatäytettä hyytyneiden mokkakerrosten päälle ja kopauta jälleen peltiä. Siirrä pelti pakkaseen ja anna minijuustokakkujen hyytyä vähintään 2 tuntia.

2 kommenttia: