Muutama viikko sitten saimme brunssivieraaksi keliaakikon, joten tarjottavat piti muokata tietty gluteenittomiksi. Kolme vuotta sitten kokeilin Vaneljan sämpyläohjetta, mutta alkuperäisen reseptin raaka-aineiden puutteessa jouduin tuolloin muokkaamaan reseptiä hieman. Näin ollen Vaneljan unikonsiemensämpylöistä tulikin seesaminsiemensämpylöitä. Hyvin toimivat kyllä nekin sämpylät eri jauhoilla ja siemenillä.
Sämpylät pysyivät tosi hyvin koossa ja olivat ihanan pehmeitä. Plussaa tuli vielä ruskettuneesta ulkokuoresta sekä unikonsiemenistä. Näitä voisi aivan hyvin tehdä myös niille, jotka eivät noudata gluteenitonta ruokavaliota - niin hyviä sämpylät olivat.
2 rkl chia-siemeniä + 1 dl vettä
3 1/2 dl mantelijauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl psylliumkuitujauhetta
3 dl maitoa
1/2 tl hunajaa
1/2 tl viinietikkaa
3/4 dl sulatettua voita
1/2 tl suolaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet ja vesi kulhossa ja anna tekeytyä geeliksi n. 15 minuutin ajan. Sekoita sillä välin mantelijauhot, tattarijauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja psylliumkuitujauhe keskenään. Lisää kuiviin aineisiin maito, chia-geeli, hunaja, viinietikka, voisula ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota kymmenisen minuuttia. Muotoile taikinasta palloja leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista n. 25-30 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti