maanantai 2. huhtikuuta 2018

Limetorttu



Tänä vuonna meidän pääsiäinen sujui sen verran kiireisissä merkeissä, etten ollut ollenkaan varma, ehtisinkö edes leipomaan mitään. Muutimme nimittäin ensimmäiseen omaan asuntoomme! Mutta kun on hyvä muuttoporukka kasassa, saimme muutettua oikein rivakasti ja aikaa jäi leipomisellekin!

Uusi keittiöni on ihana ❤️ Uuni on upouusi ja tehokas, ja leivonta- ja ruuanlaittotilaa on saarekkeen ansiosta enemmän, kuin ennen. Myös haaveeni leivontakaapista toteutui - nyt kaikki leivonta-astiani löytyvät samasta kaapista, samoin kuin eri jauhot ja muut pussukatkin.




Pääsiäisenä pitää aina olla jotain sitrusta jossain muodossa ja tänä pääsiäisenä valitsin uuden reseptin Leivotaan-lehden pääsiäisnumerosta (2/2018). Resepti on helppo ja siihen tarvitaan vain muutama raaka-aine. Tämä limetorttu toimi tosin hyvin meillä pääsiäisen jälkkärinä.




Pohja:

200 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua voita

Täyte:

3 limen raastettu kuori ja mehu
300 g ranskankermaa
1 tlk kondensoitua maitoa

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimuru joko neliönmallisen (23x23cm) tai suorakaiteenmallisen (10x30cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Oma vuokani on suorakaiteen muotoinen irtopohjavuoka, jossa on teflonpinta. Sitä ei siis tarvinnut voidella ja piiras irtosi siitä tosi helposti. Muussa tapauksessa kannattanee miettiä, laittaisiko leivinpaperinpalan pohjalle irrottamista helpottamaan. Pohjan voi esipaistaa halutessaan 175 asteessa n.7 minuutin ajan.

Sekoita täytteen ainkset keskenään ja kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Ota sitten uuni pois päältä ja jätä piirakka jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi. Anna piirakan tekeytyä ennen tarjoilua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele esim. sitruunan kuoriraasteella ja nauti!



2 kommenttia: