keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Suklaamunabrownie



Viime viikolla oli minun pullavuoroni töissä. Käytin tilaisuuden hyväksi ja testasin pääsiäisleivonnaisarkistoistani Yhteishyvän Sesonki-lehdestä tätä suklaamunabrownieta. Koska oma brownievuokani on sen verran iso, muutin alkuperäisen reseptin mittasuhteita hieman. Alla siis puolitoistakertaiset määrät vähän paksumpaan brownieen.

Kuten browniet yleensä, tämäkin on helppo valmistaa yhdessä kulhossa. Maku oli taivaallinen ja kelpasi myös työkavereille :) Koristeiden suhteen vain taivas on rajana, minkälaisia suklaamunia haluaa laittaa. Suklaista pääsiäistä!




6 Kinder maxi-suklaapatukkaa
300 g taloussuklaata
225 g voita
4 1/2 dl sokeria
6 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria

koristeluun suklaamunia

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan sokeri ja munat ja vatkaa hyvin. Sekoita lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperoidulle, n. 20x30cm kokoiseen uunivuokaan. Paloittele Kinder maxi-patukat ja ripottele päälle. Paista 190 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes kakku on kypsä, mutta keskeltä vielä kostea. Koristele jäähtynyt kakku haluamillasi suklaamunilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti