tiistai 16. huhtikuuta 2019

Kinderkakku

Pääsiäinen on tulossa ja sitä varten olen testaillut muutamia suosittuja reseptejä, joita juuri nyt näkee paljon netissä. Kinderkakku on yksi sellainen, jota on pitänyt kokeilla jo kauan. Näistäkin on paljon eri versioita. Tämä ohje on Kinuskikissalta.

Leivoin tätä kakkua yksiin läksiäisjuhliin. Aikaa leipomiseen kannattaa varata reilusti, sillä hyydyttämiset työvaiheiden välissä ja lopussa kestävät useita tunteja. Tähän kakkuun ei tule ollenkaan liivatetta, joka tekee kakun rakenteesta moussemaisen. Kannattaa kuitenkin lisätä, jos tykkää hyytyneemmästä rakenteesta. Läksiäisjuhlissa oli sen verran ruokaa tarjolla ennen jälkiruokaa, että kakusta riitti helposti yli kymmenelle syöjälle. Ja onhan se toki aikas tuhtia muutenkin - reseptissä kun on yli puoli kiloa suklaata! :P Herkullista pääsiäistä!


Pohja:

200 g Oreo-keksejä
75 g voita

Täytevaahto:

7 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko

Tumma suklaatäyte:

1/2 täytevaahdosta
250 g maitosuklaata tai tummaa suklaata

Valkoinen suklaatäyte:

1/2 täytevaahdosta
240 g valkosuklaata

Kuorrute:

1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata

suklaamunia koristeluun
Murskaa pohjaa varten keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Laita vuoka odottamaan kylmään.

Valmista seuraavaksi täytevaahto. Vatkaa vispikerma ja lisää tuorejuusto ja vaniljatangon siemenet. Sekoita tasaiseksi. Sulata tummaa täytettä varten leivontamaitosuklaata tai tummaa suklaata vesihauteessa. Ota sitten puolet täytevaahdosta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu tummempi suklaa. Kaada tumma täyte keksipohjalle ja painele lusikalla mahdollisimman tiiviiksi. Anna hyytyä kylmässä noin tunti.

Sulata valkoista täytettä varten valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita sula suklaa loppuun täytevaahdosta. Ota vuoka kylmästä ja kaada valkoinen täyte tumman täytteen päälle. Painele hyvin ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kuumenna kuorrutetta varten kuohukerma lähes kiehuvaksi. Hienonna leivontamaitosuklaa ja lisää kuuma kerma suklaapalasten joukkoon. Sekoita tasaiseksi, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna kuorrutuksen jäähtyä kokonaan ja paksuuntua varsin paksuksi, ennen kuin kaadat kuorrutteen kakun päälle. Kaada jäähtynyt, paksu kuorrute keskelle kakkua ja auta sitä valumaan reunoille nätisti. Koristele heti haluamillasi suklaamunilla, jotta koristemunat jähmettyvät paikoilleen. Anna hyytyä kylmässä vielä reilun tunnin ajan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti