perjantai 31. toukokuuta 2019

Raparperijuustokakku uunissa





Tässä varmasti yksi tulevan kesän suosikkikakuistani! Aivan ihastuttava raparperijuustokakku, jonka resepti löytyy alunperin uusimmasta Pirkka-lehdestä. Raparperi tuo aina mieleen lapsuuden, sillä pihallamme kasvoi useampikin raparperipensas ja niistä leivottiin koko kesä piirakoita, kiisseliä, kakkuja...

Tässä kakussa parasta on paitsi raparperi, myös lempimausteeni kardemumma. Koska rakastan kardemummaa, laitoin sitä tuplamäärän alkuperäisen ohjeen määrään verrattuna. Kakku on tosi helppo valmistaa, vain paistamiseen pitää muistaa varata parisen tuntia aikaa. Herkullista kesää!






Pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita
5 dl (250 g) tuoretta raparperiä pieninä paloina
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kardemummaa

Täyte:

2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
3/4 dl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
3 munaa




Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja myös hieman reunoille. Sekoita keskenään raparperipalat, sokeri, jauhot ja kardemumma. Levitä raparperiseos pohjan päälle ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin vartin verran. Laita vuoan alle esim. leivinpaperoitu pelti, jotta mahdollisesti läpi valuva neste ei tippuisi uunin pohjalle.

Sekoita kaikki täytteen ainekset munia lukuunottamatta kulhossa. Lisää sitten munat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan pohjan ja raparperien päälle. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista kakkua edelleen alatasolla n. 45 minuuttia. Kun aika on kulunut ja kakku näyttää valmiilta, sammuta uuni ja jätä kakku sammutettuun uuniin luukku raollaan vielä tunniksi. Tällöin kakku ei halkea. Anna jäähtyä kokonaan, mieluiten yön yli. Koristele esim. mansikoilla tai raparperin varsilla ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti