maanantai 13. toukokuuta 2019

Uunissa paistetut donitsit suolakinuskikuorrutuksella





Tänä vuonna tein vappuna munkit jälleen uunissa. Tämä ihana donitsiresepti on Annin uunista ja ohje kyllä hurmasi helppoudellaan ja herkullisuudellaan! Uunidonitsien kanssa pitää malttaa mielensä, että täyttää kolot vain puoleen väliin asti. Tämä oli yhä edelleen itselleni vaikeaa :P Donitsit maistuivat vappuna niin hyvin, että yksi pellillinen riitti juuri ja juuri kahdelle koemaistajalle. Suosittelen lämpimästi!






12 kpl

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl maitoa
1 muna
1/2 dl rypsiöljyä

Mittaa ja sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja öljy. Lisää muna-maito-öljyseos kuiva-aineseokseen kahdessa erässä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele donitsipelti öljyllä. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoleenväliin. Taikina kohoaa ja leviää uunissa yllättävän paljon, joten kannattaa vain malttaa taikinan kanssa! Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia, uunista riippuen. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten jäähtymään.






Suolakinuskikuorrute:

2 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
nokare voita
sormisuolaa
nonparelleja

Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut. Lisää kerma hiljalleen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoittaen, kunnes se paksuuntuu. Tähän menee aikaa noin 20-25 minuuttia. Lisää lopuksi voinokare ja sormisuola. Dippaa donitsit lämpimään kuorrutteeseen ja ripottele päälle nonparelleja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti