2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl maitoa
1 muna
1/2 dl rypsiöljyä
Mittaa ja sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja öljy. Lisää muna-maito-öljyseos kuiva-aineseokseen kahdessa erässä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele donitsipelti öljyllä. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoleenväliin. Taikina kohoaa ja leviää uunissa yllättävän paljon, joten kannattaa vain malttaa taikinan kanssa! Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia, uunista riippuen. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten jäähtymään.
Suolakinuskikuorrute:
2 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
nokare voita
sormisuolaa
nonparelleja
Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut. Lisää kerma hiljalleen sekaan koko ajan sekoittaen. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoittaen, kunnes se paksuuntuu. Tähän menee aikaa noin 20-25 minuuttia. Lisää lopuksi voinokare ja sormisuola. Dippaa donitsit lämpimään kuorrutteeseen ja ripottele päälle nonparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti