perjantai 20. joulukuuta 2019

Itsenäisyyspäivän piimämoussekakku




Tänä vuonna leivoin itsenäisyyspäiväksi K-Ruoka -sovelluksen piimämoussekakun. Parin viimeksi tekemäni kakun myötä olen kovasti ihastunut kakkuihin, joiden sisällä on erivärinen ja -makuinen pikkukakku sisällä. Tämän kakun sisällä ollut voimakas mustaherukka toimi hyvin kevyemmän ja mauttomamman piimäkakun kaverina. Koska piimätäytteeseen ei tule ollenkaan tuorejuustoa, sen koostumus on erittäin viilimäinen. Sen ansiosta kakkua pystyy hyvin syömään yhdellä kertaa useammankin palasen :P




Pohja:

150 g haluamiasi keksejä, laitoin Marie-keksejä
65 g sulatettua voita

Mustaherukkakakku:

4 liivatelehteä
200 g mustaherukoita (pakaste)
1/2 dl sokeria
1/4 tl kardemummaa
2 dl vispikermaa
2 rkl mustaherukkamehua

Piimämousse:

5 dl piimää
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 rkl vettä

koristeluun kermavaahtoa ja nonparelleja





Edellisenä päivänä:

Tee ensin kakkupohja sekoittamalla jauhetut keksit ja sulatettu voi keskenään. Painele lusikalla leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista seuraavaksi pieni mustaherukkakakku. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustaherukat ja soseuta ne sokerin sekä kardemumman kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata pehmeät liivatelehdet mustaherukkamehuun ja sekoita liivateseos mustaherukkasoseeseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada mousse esim. pieneen, kelmutettuun kattilaan tai pieneen kelmutettuun tai reunamuovilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään.







Seuraavana päivänä:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri sekä vaniljasokeri. Sulata pehmeät liivatelehdet tilkkaan vettä. Lisää kermavaahdon joukkoon piimä ja liivateseos koko ajan sekoittaen.

Kippaa edellisenä päivänä tehty mustaherukkakakku pohjan päälle keskelle. Kaada sitten piimämousse pikkukakun ympärille. Laita vuoka kylmään ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka veistä apuna käyttäen ja koristele haluamallasi tavalla. Itse pursotin pinnalle kermavaahtoa ja heittelin päälle hopeakuulia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti