Pohja:
150 g haluamiasi keksejä, laitoin Marie-keksejä
65 g sulatettua voita
Mustaherukkakakku:
4 liivatelehteä
200 g mustaherukoita (pakaste)
1/2 dl sokeria
1/4 tl kardemummaa
2 dl vispikermaa
2 rkl mustaherukkamehua
Piimämousse:
5 dl piimää
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 rkl vettä
koristeluun kermavaahtoa ja nonparelleja
Edellisenä päivänä:
Tee ensin kakkupohja sekoittamalla jauhetut keksit ja sulatettu voi keskenään. Painele lusikalla leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
Valmista seuraavaksi pieni mustaherukkakakku. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustaherukat ja soseuta ne sokerin sekä kardemumman kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata pehmeät liivatelehdet mustaherukkamehuun ja sekoita liivateseos mustaherukkasoseeseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada mousse esim. pieneen, kelmutettuun kattilaan tai pieneen kelmutettuun tai reunamuovilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri sekä vaniljasokeri. Sulata pehmeät liivatelehdet tilkkaan vettä. Lisää kermavaahdon joukkoon piimä ja liivateseos koko ajan sekoittaen.
Kippaa edellisenä päivänä tehty mustaherukkakakku pohjan päälle keskelle. Kaada sitten piimämousse pikkukakun ympärille. Laita vuoka kylmään ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka veistä apuna käyttäen ja koristele haluamallasi tavalla. Itse pursotin pinnalle kermavaahtoa ja heittelin päälle hopeakuulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti