torstai 12. joulukuuta 2019

Valkosuklainen lumiukkokakku vadelmasydämellä





Tämän lumiukkokakun tein tilaustyönä kummityttöni 7-vuotissynttäreille. Sain itse päättää teeman, mutta valkosuklaata kakussa oli tilaajan toiveiden mukaisesti hyvä olla :P Näin K-Ruoka -sovelluksessa kakkureseptin, jossa valkoisen kakun sisälle oli leivottu eri värinen pikkukakku sisälle piiloon. Sain siitä inspiraation myös tähän kakkuun. Pikkukakku pitää vain muistaa leipoa jo edellisenä päivänä.

Kakusta tuli tosi makoisa ja synttärijuhlaväki tykkäsi! Marenkilumiukkokoristeisiin idea tuli myös K-Ruoka -sovelluksesta. Lumiukot olivat erityisesti lasten mieleen ja koristeideaa voisi ehdottomasti käyttää jatkossakin, esim. talvisissa kuppikakuissa.






Edellisenä päivänä

Vadelmamousse:

4 liivatelehteä
2 rkl punaista mehua
1 1/2 dl paseerattua vadelmaa
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria

Tee edellisenä päivänä vadelmasydän valmiiksi: Soseuta vadelmia ja paseeraa puolitoista desilitraa vadelmasosetta. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää juustoseokseen vadelmasose sekä kermavaahto käännellen. Sulata liivatelehdet mehuun ja lisää lopuksi liivateseos hiukan jäähtyneenä ohuena nauhana joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada mousse pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija n. 12-15cm). Voit vuorata vuoan kelmulla tai käyttää reunoilla reunakalvoa sekä pohjalla leivinpaperia. Anna hyytyä seuraavaan päivään.




Seuraavana päivänä

Pohja:

1 pkt Oreo-keksejä
50 g voita sulatettuna

Valkosuklaamousse:

6 liivatelehteä
3 rkl maitoa
200 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

1/2 dl kuohukermaa
60 g valkosuklaata

koristeluun marenkilumiukkoja, valkosuklaapalloja ja murustettua marenkia

Seuraavana päivänä aloita pohjasta; hienonna keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24cm) pohjalle.

Laita valkosuklaamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sula, hieman jäähtynyt suklaa. Kääntele sitten kermavaahto sekä vaniljasokeri joukkoon. Sulata liivatelehdet kuumaan maitoon ja sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos mukaan.

Kumoa pieni vadelmakakku ensin keskelle keksipohjaa. Lusikoi sitten loppu täyte vadelmakakun ympärille ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.




Lumiukot valmistumassa..



Voit koristella kakun sellaisenaan tai tehdä vielä päälle valkosuklaakuorrutuksen. Kuorrutus jää kovin tahmaiseksi eikä kovetu kuten tummasta suklaasta tehty vastaava. Tässä kakussa se toimi kuitenkin hyvin lumiukkojen alustana ja liimana. Lisäksi käytin koristeluun rikottuja marenkeja ja tähtiströsseliä.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti