torstai 5. joulukuuta 2019

Pienet masariinileivokset



Toissa lauantaina vietettiin pienen tyttömme nimijuhlaa. Ihan kaikkia tarjottavia en tällä kertaa tehnyt itse (kiitos apurit!), mutta jotain sentään. Kakun ja suolaisten piirakoiden lisäksi leivoin näitä pikkuisia minimasariinileivoksia Leivotaan-lehdestä (4/2019). Masariinileivos appelsiinilla ja suklaaganachella oli todella herkullinen makuyhdistelmä! Pienestä koostaan huolimatta tähän piiperrykseen ei mennyt kovin paljoa aikaa. Erilaisilla koristeilla leivos muuntuu tilaisuuteen kuin tilaisuuteen!




n. 20 kpl

100 g marsipaania
1 dl sokeria
100 g voita huoneenlämpöisenä
2 munaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1 appelsiinin kuori raastettuna

Suklaaganache:

125 g tummaa suklaata
1-1 1/2 dl kuohukermaa




Raasta marsipaani karkealla terällä. Raastaminen helpottuu, kun pidät marsipaanipötkylää ensin vuorokauden jääkaapissa. Vatkaa marsipaaniraaste, voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa välissä. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe sekä appelsiinin kuori. Yhdistä seokset ja kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pieniin paperivuokiin. Täytä vain 3/4 vuoista, sillä taikina turpoaa uunissa. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.




Sulata ganachea varten suklaa ja 1 dl kermaa vesihauteessa. Anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella ja lisää joukkoon kermaa ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes saat haluamasi koostumuksen. Lusikoi valmis ganache pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla masariinileivosten päälle pieni ruusuke. Koristele haluamillasi koristeilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti