tiistai 26. marraskuuta 2019

Kiireisen leipurin muhkusämpylät





Tässä jälleen yksi helppotekoinen resepti, joka sopii kiireiselle kotileipurille. Ohje on alunperin Suklaapossun blogista. Muuten tein nämä supermuhkeat sämpylät ohjeen mukaan, mutta Suklaapossu käytti ruisjauhojen sijaan spelttijauhoja vehnäjauhojen kaverina. Itse laitoin vehnä- ja ruisjauhoja.




12 kpl

1 pss kuivahiivaa
1 dl lämmintä vettä
1 rkl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
50 g sulatettua voita
2 munaa
3 dl lämmintä maitoa

voiteluun sulatettua voita

Sekoita lämmin vesi, kuivahiiva ja 1 rkl sokeria keskenään isossa kulhossa. Jätä odottamaan 5 minuutiksi. Sulata sillä aikaa voi, lämmitä maito ja sekoita jauhoihin suola ja 2 rkl sokeria. Lisää sitten hiivaseokseen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Voit käyttää sekoittamiseen esim. puuhaarukkaa, sähkövatkainta ei tarvita. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön pariksi tunniksi tai kohota taikinaa jääkaapissa yön yli.









Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 12 osaan. Pyörittele taikinapallot sämpylöiksi ja nosta leivinpaperoidulle, n. 25x35cm kokoiselle pellille. Jätä sämpylöiden väliin kolmisen senttimetriä. Anna kohota 30-60 minuuttia, kunnes sämpylöiden väliin jätetyt raot ovat hävinneet. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voitele sämpylät sulatetulla voilla heti uunista otettua. Anna jäähtyä hetki ja nauti uunituoreina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti