sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Isänpäivän tiramisujuustokakku





Viime sunnuntaina vietettiin meidän perheessä ensimmäistä isänpäivää 💙 Sitä juhlistettiin sankarin makuun sopivalla kahvijuustokakulla, jonka ohje löytyi pari numeroa sitten ilmestyneestä Leivotaan-lehdestä (6/2019). Kakun idea on muuntaa perinteinen ihana tiramisu juustokakun muotoon.







Uunissa paistettu juustokakku on kiireisenkin leipurin helppo tehdä, sillä useimmiten vain sekoitetaan ainekset kulhossa ja tuikataan kakku uuniin. Toki hyytymiseen pitää varata aikaa vuorokausi, sillä jäähtymiseen menee aikaa. Tämän kakun voi koristella tiramisun tapaan ”vain” pursottamalla tai levittämällä mascarponejuustokuorrutus päälle. Tai sitten voi päästää oman luovuutensa valloilleen ja koristella jollakin muulla tavalla. Meidän alle kaksikuinen ei vielä paljoa isänpäivälahjoja valmistele, mutta onnistuimme sentään jäljentämään käden ja askartelemaan kortin :P Tuota kädenjälkeä käytin myös kakun koristelussa piirtämällä jäljen fudgemassaan. Kaupan leivontahyllyllä yllätyin, kun perinteisen sokerimassan pystyikin tosiaan korvaamaan tuolla fudgemassalla, joka esimerkiksi minulle maistuu sokerimassaa paljon paremmin. Makuna oli suolakinuski.




Kakku oli ihanan kahvinen ja makea, ja maistui hyvin sankarille. Kiireisen kahvin tosiystävän kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä! Hyvää on!




Pohja:

20 kpl digestivekeksejä
80 g voita

Kahvikerros:

1 dl vahvaa kahvia
750 g tuorejuustoa (laitoin Philadelphiaa)
2 1/2 dl sokeria
3 munaa + 2 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja

Mascarponekerros:

250 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
1 (-4) dl kuohukermaa

koristeluun kaakaojauhetta tms.

Valmista ensin pohja: Jauha keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Sekoita ja painele lusikalla tiiviisti leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita sitten kahvikerroksen ainekset keskenään esimerkiksi pallovispilällä ja kaada seos keksipohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on suurin piirtein hyytynyt mutta hyllyy vielä keskeltä. Tässä vaiheessa kakku saattaa tuntua tosi raa’alta, mutta uskalla silti ottaa kakku hyllymisvaiheessa pois. Täyte tekeytyy ja jähmettyy kyllä kylmässä. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tee lopuksi mascarponekuorrutus. Sekoita sähkövatkaimella mascarponejuusto ja tomusokeri sekaisin. Riippuen kuinka tymäkän kuorrutuksen haluat, lisää sen mukaisesti kermaa; jos haluat vain levittää kuorrutteen esim. lastalla, lisää enemmän kermaa. Jos haluat pursottaa, lisää vähemmän. Itse pursotin tähtityllalla pintaan ruusukkeita ja hyvään pursotuskoostumukseen riitti desi kermaa. Kun lisäät kerman, vatkaa vatkaimella niin kauan, että saat haluamasi kuohkeuden kuorrutukseen. Koristele pinta vielä kaakaojauheella tai muulla haluamallasi tavalla. Isänpäivän kunniaksi askartelin kakun päälle tyttäremme kädenjäljet fudgemassasta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti