maanantai 25. marraskuuta 2019

Paistettu vadelmajuustokakku





Uunissa paistetut juustokakut ovat siitä helppoja, että useimmiten niissä vain sekoitetaan täytteen ainekset keskenään, kaadetaan keksipohjan päälle ja sitten vain odotellaan. Tämä vadelmajuustokakku tuli vastaan Meillä kotona -sivustoa selaillessani. Se löytyy Kotivinkki-lehdestä.

Tarjoilin tätä kakkua vanhemmilleni, jotka kävivät jokunen aika sitten kahvilla. Koemaistajille kakku maistui hyvin, mutta omaan makuuni siinä oli pikkuisen liikaa rahkaa. Ensi kerralla voisinkin korvata suurta rahkamäärää esim. laittamalla vähän lisää tuorejuustoa sekä myös ranskankermaa. Kakusta saa helposti näyttävän marmoroimalla pinnan ja paitsi että se näyttää hyvältä, vadelmat myös maistuvat ihanilta.




Pohja:

200 g digestivekeksejä
50 g voita
50 g valkosuklaata

Täyte:

100 g valkosuklaata
1 dl vispikermaa
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin Philadelphiaa)
1 dl sokeria
3 munaa
2 rkl maissitärkkelystä

Marmoripinta:

1 dl (pakaste)vadelmia
1 rkl sokeria

Tee ensin pohja hienontamalla keksit tehosekoittimessa ja sulattamalla voi sekä valkosuklaa kattilassa. Sekoita keksinmurut ja voi-valkosuklaaseos keskenään ja painele lusikalla leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halkaisija 22-24cm) pohjalle.

Valmista sitten täyte: Sulata valkosuklaa ja kerma kattilassa. Anna jäähtyä hieman. Sekoita sitten jäähtynyt suklaa-kermaseos muiden täytteen ainesten kanssa tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.

Soseuta viimeiseksi tuoreet vadelmat tai sulatetut pakastevadelmat. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi pieniä nokareita vadelmasosetta kakun pinnalle ja marmoroi pinta vetämällä esimerkiksi terävää veistä pitkin poikin täytteen pintaa. Paista kakkua 175 asteessa alatasolla noin 50 minuuttia. Sammuta sitten uuni ja avaa luukku. Anna kakun jäähtyä uunissa niin kauan, ettei vuoka tunnu enää kuumalta. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten kylmään. Tarjoa mieluiten seuraavana päivänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti