keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Porkkana-juustokakku





Tämä porkkana-juustokakkuresepti on ollut to do -listallani jo kauan. Ruususuu&Huvikummun ohje tuli kerran vastaan selaillessani nettiä ja näytti niin herkulliselta, että sitä oli pakko testata. Päätin leipoa kakkua entisille työkavereilleni, jotka piipahtivat syyslomalla käymässä.

Tässä kakussa ei turhia yleiskoneella tarvitse vatkailla. Työläin osuus on porkkanoiden raastaminen :P Muuten pärjää parilla kulholla ja vaikkapa puuhaarukalla ja pallovispilällä. Nyt äitiyslomalla huomaan arvostavani juuri tällaisia yksinkertaisia ja helppoja reseptejä, joissa ei paljoa piiperretä :)

Kakusta tuli supermehevä, iso ja korkea, sekä ennen kaikkea herkullinen. Täytteestä tuli tosi kinuskinen ja ihanan makea. Koemaistajat tykkäsivät myös! Kaloreita ei varmasti tästä leivonnaisesta myöskään puutu, mutta kukapa niitä laskisi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!




Juustokakkutaikina:

300 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin Philadelphiaa)
150 g ranskankermaa
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja

Porkkanakakkutaikina:

2-3 (3 dl) porkkanaa raastettuna
1 dl rypsiöljyä
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
3/4 tl suolaa

Kuorrutus:

100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria

Sekoita ensimmäiseksi kaikki juustokakkutaikinan ainekset keskenään. Jätä odottamaan.

Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raasteeseen öljy ja munat. Sekoita omassa kulhossaan kuivat aineet sekaisin ja yhdistä porkkana-öljy-munaseokseen.

Kaada puolet porkkanakakkutaikinasta leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Kaada sen päälle puolet juustokakkutaikinasta. Nostele loppu porkkanakakkutaikina nokareina päälle ja kaada viimeisenä vielä loppu juustokakkutaikina. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Omassa uunissani paistoin täydet 50 minuuttia ja koostumus oli hyvä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, tai anna tekeytyä mieluiten seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisinja levitä kakun päälle. Koristele esimerkiksi erilaisilla pähkinöillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti