tiistai 5. tammikuuta 2021

Maapähkinäbrownie







Leivoin näitä maapähkinävoibrownieita jo ennen joulua, mutta nyt vasta pääsivät blogiin. Ohje on Leivotaan-lehden joulunumerosta (7/2020). Kuten niin usein nykyään, ihastuin reseptin helppouteen ja nopeuteen :) Tästä satsista tulee ihan pikkuinen vuoallinen, noin 15 palaa. Aluksi vähän ihmettelin, että miksi näin pieni leivonnainen on edes julkaistu lehteen, mutta pienikin pala on niin tuhtia tavaraa, että tämmöinen määrä riittääkin vallan hyvin!




Browniet:

100 g tummaa suklaata
75 g huoneenlämpöistä voita
200 g kondensoitua maitoa
1 muna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl suolapähkinöitä karkeasti rouhittuina

Maapähkinävoikuorrute:

50 g tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
3/4 dl maapähkinävoita
1 rkl tomusokeria
2 tl huoneenlämpöistä voita




Leivinpaperoi pieni, suorakaiteen muotoinen vuoka (koko n. 10 x 20 cm). Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna jäähtyä hieman ja sekoita mukaan kondensoitu maito ja muna. Kääntele taikinan joukkoon kuivat aineet, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Tasoita pinta ja paista 180 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes taikina on melkein kypsä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten kylmään.




Vatkaa kuorrutetta varten tuorejuusto ja kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa maapähkinävoi, tomusokeri ja voi yhteen, ja kääntele seos sitten tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä brownien päälle tai pursota halutessasi tyllalla. Voit vielä koristella halutessasi pinnan suolapähkinöillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti