perjantai 10. joulukuuta 2021

Kristalliset Lucia-pullat ilman kananmunaa



Tein tässä jokin aika sitten pitkästä aikaa pullaa ja halusin kokeilla tehdä pullat Lucia-pullan muotoon. Tämä resepti on alunperin Suklaapossun kristallipullaohje eikä siis varsinainen sahramilla maustettu Lucia-pulla. Myös rusinat puuttuvat, koska en tykkää niistä :P

Resepti valmistuu ilman kananmunaa ja näin ollen myös meidän perheen pienin sai nauttia näistä pullista. Pulla onkin hänen herkkuaan ja olisi varmasti syönyt enemmänkin, jos olisi vain saanut! On muuten tosi hyvä idea voidella pullat siirapin ja maidon seoksella, jos siis ei voi voidella kananmunalla. Siirapista tulee vähän väriä pintaan. Hyvää ja herkullista Lucian päivää! 




n. 16 kpl

1 1/4 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
2 1/4 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
3/4 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g huoneenlämpöistä voita

voiteluun ennen paistamista:

maitoa ja siirappia

voiteluun paistamisen jälkeen:

n. 50 g voita sulatettuna
sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Lämmitä vaniljakastike ja maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Mittaa joukkoon noin puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot ja voi ja vaivaa taikina hyvin. Anna kohota liinan alla noin tunnin verran, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Kippaa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 16 osaan. Rullaile jokainen pala pitkulaiseksi ja tee pitkulasta S-kirjaimen mallinen Lucia-pulla. Laita pellille ja anna kohota n. 45 minuuttia. Sekoita maito ja siirappi keskenään ja voitele pullat seoksella. Paista pullat 225 asteessa noin 7-9 minuutin ajan. Dippaa hieman jäähtyneet pullat sulaan voihin tai voitele sudilla. Kasta voinen pulla sitten sokeriseokseen ja tarjoile heti. Nauti tuoreena! 

Jos pakastat pullat, pakasta ilman päällisen voita ja sokeria. Voitele ja sokeroi vasta ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti