keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Kavrinkilimppu



Tässä jouluksi aivan mahtava ja yksinkertainen limppuresepti! Tälläkin hetkellä yksi on paistumassa uunissani :P Resepti löytyi Leivotaan-lehden joulunumerosta (7/2015). Tämä oli ensimmäinen soodalla kohotettu leipäni ja mielestäni maku tässä oli jopa parempi, kuin hiivalla kohotetussa. Lisäksi leivän valmistus oli todella nopeaa, kun ei tarvinnut sen kummempia kohotella.

Tarjoilin tätä maanantaina ystäväporukalle muutaman muun leivoksen kera, mutta tämä leipä sai parhaimmat arviot koemaistajaraadilta. Koostumus oli erinomainen ja maku makean täyteläinen. Jouluiset mausteet maistuivat juuri sopivasti. Alkuperäisessä reseptissä suositellaan jauhettuja versioita aniksesta, fenkolista ja kuminasta, mutta itse laitoin kokonaisina. Hyvin toimi myös niin.




2 limppua

6 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 tl jauhettua tai kokonaista anista
1 tl jauhettua tai kokonaista fenkolia
1 tl jauhettua tai kokonaista kuminaa
2 tl soodaa
1 l piimää
2 dl tummaa siirappia
(rusinoita)

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää piimä ja siirappi. Lisää taikinaan halutessasi rusinoita. Kaada 1½ l:n vetoiseen leipävuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 175 asteessa n. tunti. Anna jäähtyä liinan alla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti