Tässä jouluksi aivan mahtava ja yksinkertainen limppuresepti! Tälläkin hetkellä yksi on paistumassa uunissani :P Resepti löytyi Leivotaan-lehden joulunumerosta (7/2015). Tämä oli ensimmäinen soodalla kohotettu leipäni ja mielestäni maku tässä oli jopa parempi, kuin hiivalla kohotetussa. Lisäksi leivän valmistus oli todella nopeaa, kun ei tarvinnut sen kummempia kohotella.
Tarjoilin tätä maanantaina ystäväporukalle muutaman muun leivoksen kera, mutta tämä leipä sai parhaimmat arviot koemaistajaraadilta. Koostumus oli erinomainen ja maku makean täyteläinen. Jouluiset mausteet maistuivat juuri sopivasti. Alkuperäisessä reseptissä suositellaan jauhettuja versioita aniksesta, fenkolista ja kuminasta, mutta itse laitoin kokonaisina. Hyvin toimi myös niin.
2 limppua
6 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
1 tl jauhettua tai kokonaista anista
1 tl jauhettua tai kokonaista fenkolia
1 tl jauhettua tai kokonaista kuminaa
2 tl soodaa
1 l piimää
2 dl tummaa siirappia
(rusinoita)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti