Leivotaan-lehdestä (6/2014) löytyi tämä juustokeksien resepti, jota testasin glögikutsuilla juustotarjottimella. Keksit ovat ihanan rapeita, suolaisia ja täyteläisiä. Maistuvat ihan sellaisinaan, mutta erinomaisesti myös juustojen kera.
n. 40 kpl
100 g parmesaanijuustoa raasteena
n. 4 dl vehnäjauhoja
150 g voita huoneenlämpöisenä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
seesaminsiemeniä
unikonsiemeniä
Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella kermaa lukuunotamatta. Lisää kermaa pikku hiljaa, kunnes taikinasta muotoutuu pallo eikä se tartu enää kulhon reunoihin. Alkuperäisessä ohjeessa ½ desin kerrottin riittävän, mutta omaani meni lähemmäs desi. Jaa taikinapallo kahtia ja leivo kummastakin pötkö.
Kieritä toinen vaaleissa seesaminsiemenissä ja toinen tummissa unikonsiemenissä. |
Kääri pötköt sitten kelmuun ja laita ne hetkeksi pakastimeen. |
Ota n. 5 minuutin päästä rullat pois ja leikkaa n. 5 millin paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot pellille ja paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti