tiistai 1. joulukuuta 2015

Parmesaanikeksit




Leivotaan-lehdestä (6/2014) löytyi tämä juustokeksien resepti, jota testasin glögikutsuilla juustotarjottimella. Keksit ovat ihanan rapeita, suolaisia ja täyteläisiä. Maistuvat ihan sellaisinaan, mutta erinomaisesti myös juustojen kera.


n. 40 kpl

100 g parmesaanijuustoa raasteena
n. 4 dl vehnäjauhoja
150 g voita huoneenlämpöisenä
1 tl suolaa
1 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

seesaminsiemeniä
unikonsiemeniä

Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella kermaa lukuunotamatta. Lisää kermaa pikku hiljaa, kunnes taikinasta muotoutuu pallo eikä se tartu enää kulhon reunoihin. Alkuperäisessä ohjeessa ½ desin kerrottin riittävän, mutta omaani meni lähemmäs desi. Jaa taikinapallo kahtia ja leivo kummastakin pötkö.


Kieritä toinen vaaleissa seesaminsiemenissä ja toinen tummissa unikonsiemenissä. 

Kääri pötköt sitten kelmuun ja laita ne hetkeksi pakastimeen.
.
Ota n. 5 minuutin päästä rullat pois ja leikkaa n. 5 millin paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot pellille ja paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti