Tämän reseptin sain Portugalista, jossa suklaasalami on perinteinen jouluherkku. Tosin siellä (leivonta)kaakaojauhe ei ole näin tujua 70%:sta, kuten meillä. Tämä versio ei siis ole ollenkaan niin makea, kuin portugalilainen kaverinsa. Hyvää tosin silti ja erittäin suklainen! Salamia tein jo pareillekin glögeille näin pikkujouluaikaan ja hyvin maistui :P
2 salamia
190 g voita
200 g kaakaojauhetta
200 g Marie-keksejä
100 g tomusokeria
1 muna
Sulata voi kattilassa. Leikkaa veitsellä Marie-keksejä ronskisti pienemmiksi, ei kuitenkaan ihan rouheeksi. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahmaksi. Jaa taikina kahtia. Muotoile kummastakin osasta salamipötkön näköinen ja kokoinen pötkö. Päällystä pötköt leivinpaperilla tai foliolla. Laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa jähmettynyt salami n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti