tiistai 8. joulukuuta 2015

Piparinen banaanikakku


Hävikistä jälleen herkuksi: Keittiön pöydälle oli jäänyt pari banaania mustumaan ja pitihän ne hyötykäyttää. Mieleeni tuli lapsuudesta äidin tekemä hurjan hyvä banaanikakku, josta jopa minä pidin kovasti, vaikken kuivakakkujen ystävä muuten ollutkaan/olekaan. Tämä kakku on mehevä ja mehevöityy vain vanhetessaan.

Äidin alkuperäisestä reseptivihosta kopioitu resepti ei turhia työvaiheita selittele; ainekset sekaisin ja uuniin, kunnes kakku on kypsä! No, niinhän se leivonnassa usein menee :)



Tuunasin tätä kakkua pikkuisen joulun hengessä niin, että leivitin kakkuvuoan piparkakkumuruilla. Tein tälle lisäksi joulun hengessä pienen kuorrutteen ja laitoin pipariukot koristeeksi.




2 banaania
1½ dl sokeria
1 muna
½ dl voisulaa (50 g)
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kermaa
2 tl leivinjauhetta
1½ kkp vehnäjauhoja

voisulaa ja piparkakkuja (n. 6 kpl) jauhottamiseen

Kuorrute:

3/4 rs Philadelphia-tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Murskaa piparkakut. Voitele rengaskakkuvuoka voisulalla ja jauhota piparkakkumurulla. Vatkaa banaanit ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää muut aineet ja kaada jauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175 astessa n. 50 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ja tee tuorejuustokuorrutus sekoittamalla pehmeä voi ja muut aineet sekaisin. Levitä tai pursota kuorrute kakulle ja koristele piparkakku-ukoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti