maanantai 14. maaliskuuta 2016

Tarte cappuccino



Leivoin taas pitkästä aikaa portugalilaista kakkua. Tämä resepti on lempilehdestäni Cozinha maravilha. Meillä kotona kahvia sisältävät leivonnaiset ovat aina kovassa huudossa ja tässä kakussa kahvi maistuu hyvinkin voimakkaasti.

Ostin jokin aika sitten mini-irtopohjavuoan, jottei tarvitsisi kahden hengen taloudessa aina vetää puolikasta kakkua (kerralla) naamariin. Noin 15 cm:n halkaisijan vuoka on tosi kätevä, puolittaa vain aina normireseptien ainemäärät.

Tässä kakussa kannattaa vuoan reunat voidella ennen keksimurujen painelemista. Itse en nyt sitä tehnyt ja vähän nihkeästi irtosi kakku reunoista. Mutta ehjänä kuitenkin pysyi! Cappuccino-mousse on ihanan pehmeää ja täyteläistä, jota kermavaahto täydentää mukavasti. Muito delicioso!




15 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
n. 50 g sulatettua voita

Täyte:

2 liivatelehteä
50 g tummaa suklaata
1/4 dl vahvaa kahvia
50 g voita
1/2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 tl vaniljasokeria
jauhettuja kahvipapuja koristeluun




Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata keksipohjaa varten voi. Murskaa keksit ja sekoita yhteen voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja siirrä vuoka kylmään odottamaan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa pieneen kattilaan täytettä varten suklaa, kahvi ja voi ja anna sulaa. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vaahdota valkuaiset erillisessä kulhossa ja sekoita keltuaisiin sokeri. Sekoita pehmenneet liivatelehdet suklaaseokseen. Lisää sitten suklaaseokseen keltuaisseos ja lisää lopuksi seokseen valkuaisvaahto. Sekoita käännellen tasaiseksi. Ota vuoka kylmästä ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä n. 3-4 tuntia. Vatkaa sitten kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto täytteen päälle ja ripottele kahvia koristeeksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti