maanantai 21. maaliskuuta 2016

Mango-juustokakku



Pääsiäinen lähestyy! Olen aloittanut tänä vuonna rahkaleivontakauden jo hyvissä ajoin, mutta tuotosten postaus on hieman viivästynyt. Tässä ensimmäinen!

Uusi Maku-lehti tipahti postiluukusta viime viikolla ja ihastuin välittömästi lehden kansikuvakakkuun. Sopiva tilaisuus sen tekemiseen koitti juuri sopivasti viikonloppuna. Kakku on tosi rahkainen, vaikka tuskastelinkin kaupassa sitä, että nykyään ei enää tahdo saada kunnon rasvaista rahkaa! Otin tähän kakkuun sen rasvaisimman eli Valion täyteläisen, rasvaa n. 3%. Päällisen mango tuo kivaa pirteyttä ja tekee tottakai pinnan hienot kuviot. Suklaakakkupohjaa olisin voinut paistaa vähemmänkin aikaa, kuin ohjeen 15 minuuttia. Tehokkaalla uunilla riittäisi varmasti kymmenenkin.


 




Pohja:

100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

400 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa (rasvaa 28-34%)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä, laitoin Philadelphiaa)
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 dl säilykemangoa soseena
2 rkl limettimehua

Valmista ensin pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Vuoraa irtopohjavuoka (24-26 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liikaa, ettei se kuivu!

Valmista täyte: Sekoita keskenään rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokeri, maissitärkkelys ja inkivääri. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Soseuta mangot ja mausta limetinmehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle pilkuiksi. Vetele terävällä veitsellä pilkkujen läpi, kunnes kuvio on marmoroitunut ja näyttää omaan silmään hyvältä :) Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla n. tunnin ajan, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla vielä hieman hyllyvää uunista otettaessa, sillä se hyytyy ja kiinteytyy jääkaapissa. Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna odottaa seuraavaan päivään, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti