sunnuntai 20. elokuuta 2017

Granola de maca com arandos vermelhos - Macagranola kuivatuilla marjoilla



Kesälomat on lomailtu ja taas on aika palata normaaliin arkeen. Se tarkoittaa myös sitä, että blogin piiitkä hiljaiselo taittuu nyt! Kahden kuukauden kesälomalla tuli makumatkailtua jälleen eri puolilla maailmaa. Inspiraatiota kävin tällä kertaa hakemassa Karibianmereltä, josta mukaan tarttui ihania kookos- ja hedelmäkakkujen reseptejä. Ne ovat vielä kehittelyasteella, joten niistä lisää myöhemmin :P

Ja eihän kesä ole kesä, jos ei tule käytyä myös huushollimme toisessa kotimaassa, Portugalissa. Sieltä ostin kotiin vietäväksi aivan mahtavan keittokirjan superfoodeista, Superalimentos - refeições com mais vida. Kirjan on kirjoittanut ravitsemuksen asiantuntija Mafalda Rodrigues de Almeida. Kirja esittelee aluksi parisenkymmentä superfoodia ja niiden hyvää tekevät ainesosat. Osuutta seuraavat herkulliset reseptit, jotka jakautuvat smoothieihin, aamupaloihin, välipaloihin ja kokonaisiin aterioihin.

Tämä granola on yksi monista terveellisistä ja herkullisista aamupaloista, joita kirja tarjoaa. Superainesosana reseptissä on maca-jauhe, jota saa esimerkiksi Ruohonjuuresta. Granola on nopea ja helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta!




noin 1 litra

6 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl maca-jauhetta
1 1/2 dl haluamiasi pähkinöitä (laitoin manteleita ja cashew-pähkinöitä)
2 rkl haluamiasi siemeniä (laitoin kurpitsan- ja pellavansiemeniä)
1 tl suolaa
1 tl kanelia
3 rkl kookosöljyä sulatettuna
2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1 1/2 dl kuivattuja marjoja, esim. kuivattuja karpaloita tai gojimarjoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy sekä hunaja tai agavesiirappi. Levitä seos tasaisesti pellille ja paahda granolaa 180 asteessa n. 10-15 minuuttia tai kunnes väri on kauniin paahtuneen ruskea. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä. Sekoita kuivatut marjat jäähtyneeseen granolaan ja purkita valmis granola ilmatiiviiseen astiaan. Nauti aamiaisella jogurtin kera!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti