tiistai 22. elokuuta 2017

Pão integral de maca com sementes - Siemenleipä



Edellisessä blogipostauksessani jo mainostin, että ostin kesällä mainion uuden keittokirjan superfoodeista nimeltä Superalimentos - Refeições com mais vida (Mafalda Rodrigues de Almeida). Kirja sisältää monenlaisia kiinnostavia, terveellisiä ja herkullisia reseptejä aamupaloista aina aterioihin saakka. Kirjasta löytyy myös muutama leipäohje, joista tässä yksi.




Jokaisen reseptin ideana on sisältää myös jotakin "superterveellistä" ja tässä leivässä tuo ainesosa on maca-jauhe. Superalimentos-kirjassa macan kerrotaan mm. ehkäisevän osteoporoosia ja auttavan stressiin sekä levottomuuteen.

Tästä leivästä tuli aika minikokoinen, mutta näin jälkikäteen analysoiden käyttämäni mantelimaito taisi olla piirun verran liian kylmää, jotta hiiva olisi alkanut toimia paremmin. Leipä oli kuitenkin herkullisen makuista, tosin pikkuisen hajoilevaa ainakin ihan tuoreena.




1 leipä

3 dl grahamjauhoja
3 tl kuivahiivaa
2 tl hunajaa
1 muna
1 tl maca-jauhetta
1 1/2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
3/4 dl öljyä
1 1/2 rkl pellavansiemeniä
1 1/2 rkl chiasiemeniä
ripaus suolaa

pinnalle seesamin- ja pellavansiemeniä

Vuoraa 1 litran vetoinen leipävuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa ja lisää seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon hunaja, öljy ja mantelimaito.




Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle seesamin- ja pellavansiemeniä ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti