lauantai 26. elokuuta 2017

Tarteletes de aveia com chia e açai - Kauraiset acai-tortut



Viime viikon reseptikokeiluni on edelleen paljon hehkuttamastani uutuushankinnastani, Superalimentos - Refeições com mais vida -kirjasta (Mafalda Rodrigues de Almeida). Jokaisen reseptin juju on sisältää jotakin superainesosaa ja tässä reseptissä se on acai-jauhe (açai portugalinkielisissä pakkauksissa). Acaita saa ainakin Ruohonjuuresta riittoisissa pusseissa.

Pohjataikina valmistuu vikkelään. Painelu silikonimuotteihin ei sitten ollutkaan ihan yhtä nopeaa. Taikina oli aika hajoilevaa, mutta loppujen lopuksi kuitenkin muovautui hienosti paikoilleen. Nämä tortut ovat parhaimmillaan heti tarjoiltuina, sillä hunaja ja jogurtti alkavat pian mehustaa pohjaa ja täyte saattaa alkaa valumaan. Leivokset olivat ihanan raikkaita ja marjoista sekä hunajasta sammui hyvin myös makeanhimo :)




2 kpl

Pohja:

2 3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl haluamiasi pähkinöitä (käytin saksan- ja cashew-pähkinöitä)
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl kookoshiutaleita
1 tl sulatettua kookosöljyä
1 tl hunajaa tai agavesiirappia
1 tl acai-jauhetta

Täyte:

500 g luonnonjogurttia
kourallinen tuoreita vadelmia ja mustikoita
hunajaa

Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi taikinaksi. Taikina on hieman murenevaa, mutta muotoiltavaa. Jaa taikina kahtia ja painele (silikonisten) tartalettimuottien pohjille ja reunoille. Paista pohjat 180 asteessa n. 8-10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä. Levitä jäähtyneille torttupohjille jogurtti ja ripottele päälle tuoreet marjat. Viimeistele hunajalla ja tarjoile heti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti