keskiviikko 30. elokuuta 2017

Spelttisämpylät



Lähi-Lidlini leipomisvalikoimiin oli tullut ilahduttavasti spelttijauhoja. Olen tykännyt käyttää spelttiä esim. piirakkapohjissa, sillä se tuo rakenteeseen kivaa vaihtelua ja myös lisää makua. Ja onhan speltti valkoista vehnää terveellisempääkin. Leipää en ole speltistä vielä kovin montaa kertaa leiponut. Eipä siis auttanut muu, kuin lähteä googlettamaan sopivaa leipäreseptiä. Soppa365:stä löytyi tällainen.

Sämpylöistä tuli hampparisämpylämäisen kuohkeita ja ne kohosivat valtavasti. Jos haluaa jättiläissämpylöiden sijaan pienempiä, kannattaa jakaa taikina useampaan osaan. Siementen ystävänä tykkäsin kovasti rouskuvasta rakenteesta ja nämäkin sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreena.




8 kpl

3 dl lämmintä vettä
30 g tuorehiivaa
4 dl spelttijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g voita sulatettuna

vettä voiteluun
seesamin- ja unikonsiemeniä

Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon loput aineet. Vaivaa taikinaksi ja anna kohota liinan alla noin tunnin ajan. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Voitele sämpylät vedellä ja kasta erilaisiin siemeniin. Paista sämpylöitä 200 asteessa n. 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti